Datacol logo
Search
Close this search box.

Čistač plinskih isparivača

Čistač plinskih isparivača DATACOL inovativni je proizvod posebno formuliran za potpuno i temeljito čišćenje ove vrlo važne komponente. Njegova posebna formula razvijena je da ne oštetiti membrane i gumice tog elementa dok se u isto vrijeme dokazuje kao vrlo učinkovit proizvod u uklanjanju internih nakupina ulja i sumpora.

Što je to: To je čistač namijenjen čišćenju plinskih isparivača bez potrebe rasklapanja istih.

Gdje: Može se koristiti na svim vrstama plinskih isparivača sustava napajanja LPG i CNG.

Kada: Preporučuje se koristiti svakih 20-30.000 km ili po potrebi.

Prednosti:

• Čisti unutrašnjost isparivača od uljnih i sumpornih nakupina.

• Formuliran od posebnih sastojaka koji nisu agresivni na gumene dijelove, membrane i semeringe.

• Može se koristiti na plinskim isparivačima sustava napajanja LPG i CNG.

• Ne zahtijeva rastavljanje plinskog isparivača te omogućuje veliku uštedu vremena.

• Temeljito čišćenje plinskog isparivača osigurava točnu volumetriju plina potrebnog za pravilno funkcioniranje motora optimizirajući potrošnju goriva i emisiju ispušnih plinova.

Primjena: odvojiti cijev koja dovodi plin do plinskog isparivača. Odvojiti cijev koja vodi do injektora pazeći pritom da ostavite prvi komad cijevi spojen sa plinskim isparivačem, držati odvojeni komad cijevi na višoj poziciji u odnosu na isparivač kako bi se omogućilo potpuno punjenje istog i izbjeglo slučajno izlijevanje proizvoda. Spojiti priloženi adapter sa ulaznom cijevi isparivača i nasprejati oko polovice proizvoda unutar isparivača. Ostaviti da djeluje 5-10 minuta, a zatim ispustiti sadržaj spuštajući izlaznu cijev u niži položaj u odnosu na isparivač. Zatim nasprejati drugu polovicu proizvoda unutar isparivača i dovršiti ispiranje ispuštajući sadržaj do potpunog pražnjenja bočice. Spojiti i uštimati sustav.

Pozor: ukoliko ektromagnetski ventil sprječava unošenje proizvoda u plinski isparivač, otvorite elektromagnetski venil tako što ćete ga spojiti na 12 V.
Važno: nemojte umetati u plinski isparivač agresivna otapala koja bi mogla oštetiti gumice i membrane.

Šifra Opis Zapremnina
Z350 259 Čistač plinskih isparivača 400ml

Podijelite ovaj članak