Datacol logo

Čistač uljnog sistema

Čistač uljnog sistema Datacol je inovativan proizvod posebno izrađen za rastvaranje naslaga koje se stvaraju u cijelom uljnom sistemu. Temeljitim čišćenjem sustava uspostavljaju se optimalne vrijednosti pritiska ulja, zazora ventila, sprječava se lupkanje podizača u glavi motora te se normalizira kompresija.

Optimalno podmazivanje mehaničkih dijelova vraća snagu motoru sa posljedicom smanjenja ispušnih plinova.

Proizvod je mješavina aktivnih sintetičkih tvari, otapala i aditiva te je potpuno kompatibilan sa svim vrstama ulja na tržištu (mineralna, sintetička i mješana) i sa svim motorima (2T, 4T, benzin, diesel, GPL i metan).

Što je to: To je čistač uljnog sistema za sve vrste motora: na benzin, diesel, GPL i metan.

Gdje: Proizvod se ulijeva direktno u sistem dok je u sistemu staro ulje.

Kada: Kod redovite zamjene ulja ili po potrebi.

Koliko: Cijeli sadržaj bočice (300 ml) sipati unutar uljnog sustava u kojemu se nalazi do 5 litara ulja. Za veće sisteme dodati proporcionalno više čistača Datacol.

Način primjene: Prije zamjene ulja dovesti motor do radne temperature i sipati proizvod u sistem za ulje. Dovesti motor do 2500/3000 okretaja u minuti u trajanju od 1 minute te zatim ostaviti da radi na minimumu 15 minuta. Po završetku navedenog postupka isprazniti ulje iz sistema te zamijeniti novim uz zamjenu filtera ulja.

Prednosti:Dovodeći pritisak ulja u normalu, temeljitim čišćenjem klipova i svih uljnih kanala garantira se optimalno podmazivanje motora što omogućava prodiranje ulja u sve mehaničke dijelove. Navedeno će dovesti do tišeg rada motora, boljeg podmazivanja sa posljedicom manjeg trošenja i smanjenja kvarova.

Preporuča se za motore sa filterima FAP ili Dpf kod pojave diesel goriva u uljnom sistemu.

Šifra Opis Zapremnina
Z350 302 Čistač uljnog sistema 300ml
Z350 312 Čistač uljnog sistema 5L

Podijelite ovaj članak